Порушення зору
Стандарт

Оцінка пошкоджень соціальної та транспортної інфраструктури

3 серпня 2023 г. 15:32
4
127

Загальна сума прямих задокументованих збитків, завдана інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення росії, станом на квітень 2023 року сягає $147.5 млрд (за вартістю заміщення). І щодня ця цифра неуклінно зростає.

За даними дослідників, найбільшого руйнування від ракетних та артилерійських обстрілів, та наслідків, які ними спричинено, зазнав житловий сектор. Сфера інфраструктури – на другому місці. Зруйновані або пошкоджені тисячі кілометрів доріг державного та місцевого значення, мости й мостові переходи. Суттєвих збитків зазнала і соціальна сфера. Зруйновані або пошкоджені лікарні, школи, дитячі садки. У результаті повномасштабної війни росії в Україні пошкоджено чи зруйновано понад 497 тисяч закладів соціальної сфери, освіти та охорони здоров`я. 

Проєкт «Росія заплатить» (проєкт зі збору, оцінки й аналізу інформації про матеріальні втрати України від війни з росією) з перших днів війни, з лютого 2022 року, реалізується KSE Institute (аналітичним центром при Київській школі економіки) спільно з Офісом Президента України, Міністерством економіки, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерством інфраструктури України, Міністерством розвитку громад та територій України.

Аналіз завданих збитків здійснюється аналітиками KSE Institute та волонтерами із партнерських організацій: Центру економічної стратегії, Dragon Capital, Антикорупційного штабу, Інституту аналітики та адвокації, Трансперенсі Інтернешнл Україна, ДП «Прозорро.Продажі», Prozorro, Української ради торговельних центрів, CoST Ukraine, Вкурсі Агро, TVIS Ukraine, Асоціації рітейлерів України (RAU), Центру розвитку інновацій та «Калвер Авіейшн». Проєкт реалізовується за підтримки USAID.
 

В рамках співпраці Київська школа економіки спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) проводять навчальні заходи з оцінки пошкоджень завданих внаслідок військової агресії рф.


Матеріали тренінгів Оцінка пошкоджень соціальної інфраструктури”, “Оцінка пошкоджень транспортної інфраструктури

Також за темою

Міжнародний Реєстр збитків оголосив про початок прийому заяв

2 квітня, в Гаазі (Нідерланди), в рамках міністерської конференції «Відновлення справедливості для України» ...
3
89

Нормативно-правові акти для проведення фіксації збитків, отриманих внаслідок військової агресії рф

Закон України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII
6
228

Знецінення активів, що перебувають на тимчасово окупованій території

Є підприємства, усі або окремі активи (необоротні та запаси) яких перебувають на тимчасово окупованих територіях або в з...
6
120