Порушення зору
Стандарт

Засновники індустріальних парків отримають безповоротну допомогу до 150 млн грн.

25 червня 11:15
2
33

 

Документ передбачає надання коштів на будівництво об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріальних парків, а також компенсацію за приєднання до інженерно-транспортних мереж.

       Кошти надаватимуться ініціаторам створення або керуючим компаніям індустріальних парків для облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також часткове відшкодування вартості приєднання до електричних мереж.

       Максимальний розмір стимулювання складає 150 млн грн, при цьому співфінансування робіт відбуватиметься у співвідношенні 50 на 50.

       Ініціатори створення або керуючі компанії індустріальних парків з деокупованих територій зможуть реалізовувати проєкти у співфінансуванні 80 на 20, тобто держава зі свого боку оплатить до 80 % кошторисної вартості робіт, але не більше 150 млн грн.

       Водночас новий Порядок передбачає запровадження певних запобіжників. Зокрема, кожен заявник бере на себе зобов'язання протягом 3 років побудувати на території індустріального парку не менше 5000 квадратних метрів та залучити не менше 2 учасників. У разі невиконання умов, він має повернути державі всі витрачені бюджетні кошти.

       Для того, щоб скористатись програмою, необхідно подати заявку до уповноваженого банку до 15 серпня. Після цього банк перевірить заявку, а Міністерство економіки перевірить документи та ухвалить рішення про надання допомоги. У разі позитивного рішення укладається договір. Кошти будуть перераховані на спеціальний рахунок, а оплата відбудеться після того, як роботи будуть виконані, а заявник сплатить свою частину.

 

        Посилання на публікацію

Також за темою

«Компас: рестарт та розвиток бізнесу» - освітня програма для підприємців ВПО

Офіс з розвитку підприємництва та експорту спільно з VECTOR GROUP оголошують набір на національну практичну освітню прог...
2
52

Аграріям з прифронтових і окупованих територій відтермінували повернення державних кредитів.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо пролонгації державних портфельних гарантій для кредитування фермерських господарс...
2
72

За відновлення та будівництво меліоративних систем виплачуватимуть компенсацію

Уряд схвалив рішення про компенсацію вартості відновлення та будівництва меліоративних систем для організацій водокорист...
2
58