Порушення зору
Стандарт

Урядова програма Компенсації витрат за працевлаштування осіб з інвалідністю

30 Жовтня 2023 г. 10:05
5
91

Компенсація витрат на облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І та ІІ груп для осіб з інвалідністю І групи — до 100,5 тис. грн;для осіб з інвалідністю ІІ групи — до 67тис. грн .!!!

Важлива інформація!!! Для всіх підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працюєвід 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця. За кожне робоче місце призначене для працевлаштування особи з інвалідністюі не зайняте людиною з інвалідністю сплачують Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначена статтею 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» (посилання на Закон).

Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній
формі: заяву щодо надання компенсації;копії документів, які підтверджують працевлаштуванняособи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Також за темою