Порушення зору
Стандарт

В Україні спростили декларування експрес-відправлень та сплату мита

19 квітня 16:42
0
23

 

«За рахунок використання попередньої інформації, яка подається експрес-операторами, громадяни мають можливість у кілька кліків самостійно задекларувати відправлення вартістю до 10 000 євро та сплатити митні платежі», - зазначається у повідомленні.

      Це можна зробити в Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» шляхом подання електронної митної декларації прямо зі смартфону в будь-якому зручному місці.

       Для спрощення процесу реалізовано низку сервісних функцій:

  • переважна більшість граф декларації заповнюється автоматично;

  • автоматично здійснюється машинний переклад назв товарів та іншої інформації на українську мову;

  • можливість у багатьох випадках підбору коду товару за УКТ ЗЕД;

  • розрахунок податків відбувається в автоматичному режимі;

  • передбачено автозаповнення тих реквізитів, яких бракує в попередній інформації - в тому випадку, якщо громадянин раніше вже користувався цим сервісом.

      Після подання декларації М-16, її необхідно підписати за допомогою КЕП або Дія.Підпис.

       У разі, якщо вартість товарів перевищує 150 євро і вони підлягають оподаткуванню, генерується QR-код. Клікнувши на цей QR-код або навівши на нього камеру мобільного телефону, можна за лічені секунди сплатити нараховані митні платежі зі свого банківського застосунку.

         Відстежити статус оформлення відправлення та надходження сплачених коштів на митницю також можна онлайн через Особистий кабінет.

          Водночас митники наголошують, що залишаються альтернативні способи оформлення, такі як декларування експрес-перевізником або через митного брокера та особисте (або іншою особою за дорученням) подання паперової декларації в підрозділ митного оформлення.

Посилання на публікацію

Також за темою

З квітня зросли штрафи Держпраці

З 1 квітня через зростання мінімальної зарплати, встановленої Держбюджетом - 2024, збільшилися й штрафи за порушення тр...
0
19

Внесено зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини щодо умов її надання іншим особам

Кабмін постановою від 29.03.2024 № 356 вніс зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини.
0
23

За якими критеріями визначити ризикового контрагента

В сучасних мінливих умовах підвищеної ділової невизначеності, вирішальну роль у правильному функціонуванні компанії, пе...
0
11