Порушення зору
Стандарт

ДО 100 000 ДОЛ — ФОНД ПІДТРИМКИ СТАРТАПІВ GOOGLE FOR STARTUPS UKRAINE SUPPORT FUND

6 травня 11:12
0
7

Компанія Google за сприяння Мінцифри розпочинає приймати заявки на другий етап Фонду підтримки Google для стартапів в Україні обсягом $10 млн. Про це повідомила пресслужба Мінцифри. 

Ключові факти

  • Українські компанії зможуть отримати до $100 000 для ведення бізнесу. Ці кошти можна вкласти на відновлення бізнесу, що постраждав через війну, масштабування чи створення нового продукту для виконання завдань компанії. 
  • Щоб отримати підтримку від Google, необхідно мати зареєстровану юридичну особу в Україні та MVP, який має потенційний комерційний успіх та цінність для користувачів.
  • Пріоритет надаватимуть компаніям, які використовують штучний інтелект. 
  • Окрім фінансування, стартапи можуть отримати додаткові $350 000 у вигляді кредитів Google Cloud. Стартапи отримають доступ до інноваційних рішень та продуктів Google і зможуть розширити можливості для розвитку команд, йдеться у повідомленні.
  • Подати заявку на отримання гранту можна до 5 червня. Переможців нового етапу Фонду підтримки Google для стартапів в Україні оголошуватимуть поетапно – у червні та вересні 2024 року, а також протягом 2025 року.

Цитата

«Google for Startups Ukraine Support Fund уже надав $5 млн для підтримки українських стартапів. Запуск другого Фонду підтримки в $10 млн – це можливість компаніям не просто розвиватися та створювати нові продукти, а й зробити внесок у відновлення економіки країни», – зазначив Михайло Федоров, віцепрем’єр з розвитку інновацій, освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації.  

Контекст

Google for Startups Ukraine Support Fund уже надав гранти 58 українським стартапам на загальну суму $5 млн. Також стартапи отримали технічну та менторську підтримку для розвитку бізнесу, що значно сприяло відновленню економіки.

У перші місяці 2024 року в Україні було розгорнуто одразу три грантових донорських програми для необоронних розробок: Seeds of Bravery від Єврокомісії, друга черга Startup Ukraine Support Fund від Google та перезапуск основної грантової програми від Українського фонду стартапів (УФС). Сумарний обсяг – щонайменше $24,5 млн на два роки.

Більше інформації за посиланням

Також за темою