Порушення зору
Стандарт

Роботодавці можуть у режимі реального часу подавати відомості про зміни у трудових відносин на вебпорталі ПФУ

30 вересня 13:01
1
18

    До уваги усіх роботодавців, у яких відбулись зміни у трудових відносинах з працівниками після 8 червня 2024 року: відповідно до постанови Кабміну від 05 червня 2024 № 650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» (яка набрала чинності 8 червня) не пізніше ніж протягом наступного дня після прийняття працівника на роботу роботодавці мають подати відповідні відомості через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі з обов’язковим накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

      На виконання Постанови №650 щодо бронювання військовозобов’язаних працівників Пенсійним фондом забезпечено інформаційну взаємодію між реєстром застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (РЗО) та Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

     У період до 15.07.2024  — дати завершення апробації запровадженого на вебпорталі електронних послуг Фонду в кабінеті страхувальника нового сервісу, роботодавці мають можливість подати відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з дати набрання чинності Постанови № 650. Тобто до 14 липня включно можна подавати відомості про працівників, прийнятих у період з 8 червня по 14 липня.

Водночас, починаючи з 15.07.2024 можливо буде подати лише відомості про зміни в трудових відносинах, які відбулись не пізніше ніж протягом наступного дня після події.

       Посилання на публікацію

Також за темою

Оновлено план-графік податкових перевірок на 2024 рік

29 квітня 2024 року на вебсайті ДПС оприлюднено оновлений План-графік проведення документальних планових перевірок платн...
3
63

Додаток ТЦ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств: зміни, які набули чинності

Державна податкова служба України повідомляє, що 06.02.2024 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 07....
3
77

Про зміни до порядку справляння плати за землю з 16 березня

Державна податкова служба надала роз’яснення щодо справляння плати за землю відповідно до положень Закону України ...
3
61