Порушення зору
Стандарт

Алгоритм дій фіксації руйнувань агропідприємств

26 травня 2023 г. 15:24
7
151

Повномасштабна війна росії на території України зачепила всі галузі нашої економіки. Аграрний сектор не є виключенням. Зруйновані господарства, вкрадене обладнання, пожежі, уламки ракет та снарядів на сільгоспугіддях. Все це потребує певних дій з фіксації збитків, як доказів військової агресії.

Всеукраїнською Аграрною Радою за підтримки Програми USAID АГРО розроблений Алгоритм дій польової фіксації руйнувань агропідприємств, завданих внаслідок військових дій. 

За посиланням можна ознайомитися із методологією польової фіксації та етапів документування втрат аграрних підприємств, а також зі зразками процесуальних документів.

Показати реальні збитки українського агросектору, завдані російською агресією, та допомогти виробникам зафіксувати воєнні злочини, скоєні проти їхніх підприємств допоможе Інтерактивна мапа руйнувань агросектору. Портал містить широкі можливості для пошуку та скачування даних, фотоматеріали руйнувань – по кожному господарству, відображає інформацію про пошкоджені земельні ділянки, об’єкти меліорації, посіви тощо. Також розроблений простий алгоритм для додавання нових об’єктів, є можливість скористатися зворотнім зв’язком.

  • Безкоштовна консультаційна лінія для постраждалих агропідприємств: 067 503 19 08. 


Долучайтеся до створення доказової бази щодо збитків агропідприємств – це перший крок на шляху до відновлення агросектору від наслідків війни. Детально у відео.

Також за темою

Міжнародний Реєстр збитків оголосив про початок прийому заяв

2 квітня, в Гаазі (Нідерланди), в рамках міністерської конференції «Відновлення справедливості для України» ...
0
19

Нормативно-правові акти для проведення фіксації збитків, отриманих внаслідок військової агресії рф

Закон України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII
3
89

Знецінення активів, що перебувають на тимчасово окупованій території

Є підприємства, усі або окремі активи (необоротні та запаси) яких перебувають на тимчасово окупованих територіях або в з...
3
50