Порушення зору
Стандарт

Що таке функціональні типи територій та для чого їх визначати?

17 Жовтня 2023 г. 10:03
2
50

Після початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на територію України, до Закону України «Про засади державної регіональної політики» внесено зміни, які встановлюють особливості відновлення регіонів та територій, що постраждали внаслідок збройної агресії проти України.

Стаття 11-2 п.2 Закону визначає, що «для планування відновлення та стимулювання розвитку регіонів та територій, а також з метою запровадження органами виконавчої влади  і органами місцевого самоврядування спеціальних механізмів та інструментів визначаються функціональні типи територій».

 

Товариство дослідників України розпочинає дослідження функціональних типів територій, результати якого будуть відображатися в Інтерактивному ГІС-довіднику. В межах дослідження будуть визначатися функціональні типи території, як такі, що зазначені в Законі, так і додаткові функціональні типи територій тергромад, які допоможуть розширити інструменти планування відновлення та стимулювання розвитку регіонів та територій України.

Також за темою

НАЦІОНАЛЬНА СТРАТЕГІЯ ДОХОДІВ ДО 2030 РОКУ

14 грудня 2023 року Рада ЄС ухвалила історичне рішення про початок переговорного процесу щодо вступу України до Європейс...
2
42

«Зелена» металургія - стратегічна галузь економіки відновлення

26 грудня відбулося обговорення пропозицій від учасників секторальної робочої групи з “зеленої” металургії, ...
2
51

Економічний регіональний форум

У вересні поточного року за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки України та програми USAID &laqu...
2
81