Порушення зору
Стандарт

Навіть під час війни, творчість може наповнюватися новими змістами

20 Жовтня 2023 г. 9:45
23
534

Ранок 24 лютого 2022 року для мене, як і для багатьох мелітопольців, змінив життя.

Хаос, надія на те, що ось-ось - і все це закінчитися ..... На жаль, ні .... Повномасштабне вторгнення російських військ.

Нерозуміння того, як у ХХІ столітті, в епоху мобільності та інформаційної грамотності, може бути війна. Навіщо??..

Але нерозуміння пройшло дуже швидко. У Мелітополі почали зникати люди. Трагедія Бучі, Ірпеня… На тлі цього ми з дочкою прийняли рішення виїжджати з Мелітополя.

Переосмислення життя. Я впевнена, що зараз багато людей почали по-справжньому цінувати своє життя, життя своїх близьких. 8 квітня узгодженим гуманітарним коридором ми з дочкою та друзями виїхали з Мелітополя. Виїхали, як і всі - маленька валіза з речами та собачка. Вісім блок-постів, перевірка документів, питання... Ти дивишся на озброєних російських окупантів і до кінця не віриш у те, що таке може бути. І що все це відбувається наяву. Сіра зона і, нарешті, наші хлопці!!! Радості не було меж! СВОЇ! Тривога за дитину потихеньку пішла, адже ми живі -  і це найголовніше!

У Запоріжжі ми попрощалися з сім'єю, з якою разом виїжджали. Велика їм подяка за те, що допомогли нам вибратися! Далі Київ! Статус ВПО. У Києві на нас уже чекали дві київські родини - люди, з якими особисто я не була знайома, - батьки коханого та подружки моєї дочки Анастасії. Нас зустріли, надали житло, допомогли з продуктами і найнеобхіднішим для життя. Мине не одне десятиліття, а я про них завжди буду згадувати і розповідати своїм онукам та правнукам, що в найстрашніший для мене час допомогу надали люди з великим серцем!

Ти сидиш і думаєш: як жити далі? У країні війна. Кому в такий важкий час  потрібна твоя творчість, красиві речі? 

…Але один дзвінок надихнув мене. Гурт «АНТИТІЛА». Потрібно доробити образи, які ми розробляли до війни. Емоції переповнювали! Радість від усвідомлення того, що я, нарешті, зможу творити. Купую швейну машинку і на одному подиху доопрацьовую образи! 

Хлопці з перших днів повномасштабної війни обороняли та захищали рідну землю! Зараз гурт «АНТИТІЛА» продовжує боротьбу вже на творчому і благодійному фронтах. Колаборація «2Step» з Едом Шираном у Варшаві, де артисти вперше виконали наживо трек, який облетів весь світ! Потім гурт «АНТТІЛА» виступає на польській версії шоу «Голос країни», де так само наживо виконує композицію. Пісня стала символом віри й надії на перемогу. Дуже сміливі, розумні, талановиті, харизматичні хлопці. І мені пощастило з ними працювати.

На даний момент я навчаюсь у майстрів своєї справи, адже шиття -  це ремесло, яке потрібно завжди відточувати.

Це моя історія про те, що навіть під час війни творчість може наповнюватися новим змістом. Зараз у мене багато цілей і планів! І я до них іду, роблячи крок за кроком. Закликаю всіх не здаватися, не впадати у відчай, адже життя дарує приємні несподіванки, мотивує і надихає. Вірте в себе, адже все у Ваших руках!

  Люблю свою роботу!

  Дякую нашим воїнам, що можу творити!

  Дякую людям, які мене оточують та підтримують!

  Вірю в деокупацію Мелітополя та нашу Перемогу!!!

Никитіна Тетяна

Також за темою

Працюємо заради ПЕРЕМОГИ!

Олександр - директор підприємства з ремонту автомобілів, поділився досвідом участі у грантових конкурсах за програмою &...
7
67

Громадська організація «МЕЛІТА»

Наша місія сьогодні - допомогти країні вистояти у війні та здобути разом ПЕРЕМОГУ!
6
239

«Магія кави»

Історія Марини одна із сотен, однак у кожної «історії успіху» свій власний шлях…
2
73