Порушення зору
Стандарт

Економічний регіональний форум

23 Жовтня 2023 г. 10:01
2
81

У столиці відбувся Регіональний економічний форум, під час якого обговорювалися питання відновлення України, державного бюджету на 2024 рік, економічної стратегії Уряду, підтримки бізнесу в умовах воєнного стану, повернення людей, що виїхали за кордон, реабілітацію та ресоціалізацію ветеранів, розвиток індустріальних парків, та інше.

Головною метою форуму стала  презентація економічної політики та економічної стратегії Уряду, обговорення питань підтримки приватного сектору в умовах воєнного стану, дискусія щодо можливостей для розвитку бізнесу.
Як залучити в Україну ще більше інвестицій для швидкого відновлення держави? Як витримати майбутню зиму? Як повернути біженців із-за кордону? 
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль визначив п’ять пріоритетів: розмінування, відновлення житла, відновлення критичної інфраструктури, відновлення енергетики, економіка. І це в умовах критичної нестачі робочих місць - втрачено більше трьох мільйонів робочих місць від початку війни. 
В рамках форуму відбулася Стратегічна сесія з напрацювання пропозицій для економічного відновлення країни за участю представників центральних та місцевих органів влади.  

 

  • Більш детально ознайомитися із матеріалами, що були презентовані час форуму, можна за посиланням.  Також за цим посиланням можна переглянути бізнес-дайджест № 4 для бізнесу Запорізької області, розроблений представниками облдержадміністрації

Також за темою

НАЦІОНАЛЬНА СТРАТЕГІЯ ДОХОДІВ ДО 2030 РОКУ

14 грудня 2023 року Рада ЄС ухвалила історичне рішення про початок переговорного процесу щодо вступу України до Європейс...
2
42

«Зелена» металургія - стратегічна галузь економіки відновлення

26 грудня відбулося обговорення пропозицій від учасників секторальної робочої групи з “зеленої” металургії, ...
2
52

Затверджено порядок розроблення Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року

Державна стратегія регіонального розвитку особливо важлива в умовах, коли збройна агресія та тимчасова окупація частини ...
3
62