Порушення зору
Стандарт

Як стати оператором протимінної діяльності в Україні? Інструкція для бізнесу

2 січня 17:27
2
48

Забруднення територій України вибухонебезпечними предметами – виклик, реагувати на який нашій державі варто вже сьогодні. Першочергове завдання – збільшення кількості операторів протимінної діяльності (ПМД), які зможуть їх очистити. Уряд налаштований стимулювати розвиток цього ринку.

Аби алгоритм відкриття такого бізнесу став зрозумілим і зручним для майбутніх операторів, команда BRDO разом з Міністерством економіки України підготувала для державного інфо-сервісу #StartBusinessChallenge покрокову інструкцію.

Які дозвільні документи необхідні та які процедури потрібно пройти для реєстрації бізнесу «Оператора протимінної діяльності в Україні»?

Деталі за посиланням 

Чому це важливо?

За даними ДСНС, станом на 17 лютого 2023 року в Україні загальна площа територій України, що внаслідок військової агресії рф можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами (ВНП), становить близько 174 000 км2. Кожен день зволікання з розмінуванням призводить до поранень та загибелі цивільних осіб.

Спроможність наявних операторів ПМД є неспівставною до масштабів теперішніх викликів. Зростає попит, але не пропозиція: за 2021 рік було сертифіковано 4 оператори ПМД, за наступні 1,5 роки повномасштабної війни – усього лише 18, Станом наразі загальна кількість операторів ПМД складає 23.

Наразі відкриття оператора ПМД є складною процедурою, яка має відмінності в різних органах сертифікації. Для того, аби спростити життя бізнесу, було розроблено вищезазначену інструкцію, яка детально описує всі етапи та необхідні документи для отримання сертифіката процесів ПМД.

В подальшому Уряд разом з BRDO планує уніфікувати та спростити порядок сертифікації операторів протимінної діяльності.

Окрім того, наявні проблеми в сфері протимінної діяльності та блоки для розвитку ринку операторів ПМД в Україні будуть розглянуті на засіданнях МРГ з дерегуляції, аби ухвалити рішення щодо їх врегулювання. Слідкуйте за новинами на сайті 

Також за темою

Відкриті дані для бізнесу та громадськості

Навчальна програма складається із двох дводенних тренінгів для представників громадськості та бізнесу. Громадські акт...
1
36

Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу на 2024-2027 роки

З метою підвищення якості молочної продукції, що виробляється в сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах та полі...
2
52