Порушення зору
Стандарт

ФОП на загальній системі оподаткування зобов’язаний сплачувати авансовий платіж з військового збору

19 квітня 15:56
0
29

 

Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, визначено ст. 177 ПК.

        Відповідно до п. 177.5 ПК фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПК для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи.
        Авансові платежі з ПДФО розраховуються платником податку самостійно згідно з фактичними даними, обліку доходів і витрат, що ведеться згідно з п. 177.10 ПК, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20-го числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.

        Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від’ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.
        Ураховуючи те, що сплата військового збору здійснюється у порядку, визначеному розд. IV ПК, який включає порядок оподаткування доходів фізичних осіб – підприємців від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, встановлений ст. 177 ПК, то фізична особа – підприємець також сплачує авансовий платіж з військового збору у порядку та у строки, визначені для сплати авансових платежів з ПДФО.

    Посилання на публікацію

Також за темою

За які земельні ділянки ФОП – платники ЄП четвертої групи звільняються від сплати земельного податку

За які земельні ділянки ФОП – платники ЄП четвертої групи повинні сплачувати земельний податок?
0
17

Єдинники І та ІІ груп не скористались правом несплати єдиного податку: чи можна повернути кошти

Платники податків мають право повернути надміру сплачені та надміру стягнуті суми податків та зборів, пені, штрафів у п...
2
39

Чи потрібно повідомляти контролерів про зміну засновників юрособи

Вносять зміни до облікових даних платників податків за правилами, прописаними у розд. ІХ Порядку обліку платників податк...
2
29